Leuke weetjes over de Franse Bulldog

Leuke weetjes over de Franse Bulldog

Leuke weetjes over de Franse Bulldog

Leuke weetjes over de Franse Bulldog?

Ze komen eigenlijk uit Engeland
Franse Bulldoggen komen oorspronkelijk uit Engeland, niet uit Frankrijk!
Ze werden voor het eerst gefokt in 1800 door kantmakers die een kleine, miniatuurversie van de Engelse Bulldog wilden fokken.
In de jaren 1860, toen ambachtslieden naar Frankrijk verhuisden, brachten ze hun “speelgoed” Bulldogs mee.
Ze werden daar erg populair en kregen de naam Franse Bulldogs. Die honden werden gekruist met Mopsen en Terriers en zo ontstond de huidige Franse Bulldog.
Later verspreidden ze zich over de hele wereld en zelfs nadat talrijke experts hadden bevestigd dat ze oorspronkelijk gefokt waren met Engelse Bulldogs en dat ze naaste verwanten zijn, bleef hun Franse naam bestaan.

Ze zijn perfecte metgezellen

Frenchies werden in de eerste plaats gefokt als gezelschapsdieren. Ze zijn erg liefdevol, speels, clownesk, aanhankelijk, braaf en loyaal.
Hun onhandige bewegingen en grappige geluiden maken ze onweerstaanbaar en vermakelijk.
Ze hebben precies de juiste maat om ze in huis te houden, ze blaffen niet veel, hebben weinig beweging nodig en kunnen goed overweg met andere dieren en kinderen.

Heet weer is een vijand

Omdat ze van een brachycefaal ras zijn of, in termen van de leek, kort in neuzen en korte luchtwegen zijn geslagen, hebben ze moeite om de lichaamstemperatuur te reguleren in een heet en vochtig klimaat.
Daarom is het beter om ze overdag in kamers met airconditioning en uit de zon te bewaren.
Ik weet dat ze misschien een beetje veeleisend klinken, maar hun schattigheid (en schattige persoonlijkheid!) Maakt al hun tekortkomingen goed en niets ter wereld is perfect, dus waarom zouden ze dat moeten zijn, toch?

Beroemdheden zijn er dol op!

De Franse Bulldog is momenteel de meest populaire hond in Hollywood en hij is waarschijnlijk populairder bij beroemdheden dan enig ander hondenras ooit eerder populair is geweest.
Ze zijn een absolute hit!
Voor sommige beroemde dames komen ze bijna als een soort modeaccessoires, een ‘must have’ als je de indruk van prestige wilt achterlaten en ze zijn net zo populair bij heren.
Ze hebben ook behoorlijk glamoureuze namen.  Leonardo di Caprio noemde zijn hond Django en Hugh Jackman noemde zijn Frenchie Dali. Christina Ricci, Reese Witherspoon, Victoria en David Beckham en Martha Stewart behoren ook tot de trotse eigenaren van Franse Bulldogs.

Ze kunnen het niet uitstaan dat er tegen hen wordt geschreeuwd

Als je je Frenchie traint, vermijd dan schelden, schreeuwen en kritiek, want ze zijn erg gevoelig.
Ze kunnen reageren door zich terug te trekken, te kniezen of je hun koppige kant te laten zien, dus in plaats daarvan zou je een soort van beloning, geduld en positieve bekrachtiging moeten gebruiken als hulpmiddel tijdens het breken van hun huis of terwijl je ze acceptabel gedrag aanleert.

Ze worden kunstmatig gereproduceerd

Vanwege hun lichaamsverhoudingen hebben mannelijke Frenchies moeite om de vrouwtjes te beklimmen, dus in de meeste gevallen moeten ze kunstmatig worden geïnsemineerd.
Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo veel kosten. Het vrouwtje heeft ook kleine heupen en baby’s hebben meestal onevenredig grote hoofden, dus ze moeten de baby’s ook via een keizersnede bevallen.
Anders kunnen de puppy’s vast komen te zitten in het geboortekanaal en lopen zowel hun leven als dat van hun moeder gevaar.
Dat zou nog een reden zijn waarom het fokken van Franse Bulldoggen erg veeleisend, riskant en duur is.

Ze houden van “praten”

Een van de dingen die Frenchies tot perfecte huisdieren maken voor appartement- en huisomstandigheden, is het feit dat ze niet erg actief zijn op de blafafdeling, dus ze zullen je niet irriteren of je geliefde buren storen.
Ze zijn echter verre van stil.
Ze produceren vaak geluiden als geeuwen, gillen en gorgelen, dus het lijkt erop dat ze hun eigen taal hebben.
Soms hebben ze ook de neiging om te “zingen” op de melodie van de muziek die je speelt of mee te zingen.

Ze hebben twee soorten oren

In het begin had de overgrote meerderheid van de Franse Bulldoggen roosvormige oren, net als de Engelse Bulldogs van hun voorouders.
Engelse fokkers gaven de voorkeur aan die vorm en Amerikaanse fokkers gaven veel meer de voorkeur aan unieke vleermuisoren. Toen rozenoren de standaard werden van Engelse kennelclubs, begonnen de Amerikaanse fokkers te protesteren en de strijd aan te gaan met deze kwestie, totdat ze hun doel bereikten, namelijk vleermuisoren die de standaard werden van Amerikaanse Franse Bulldog-kennelclubs.
Vanwege dat geschil en het feit dat de meeste hondenbezitters het ook charmanter vinden, hebben de meeste Frenchies tegenwoordig vleermuisvormige oren.

Bestel hier cosmetica voor jouw bulldog!

Het zijn vreselijke zwemmers

Buldoggen zijn over het algemeen slechte zwemmers omdat ze topzwaar zijn en in neuzen hebben geduwd.
Daarom zinken ze heel gemakkelijk en hebben ze moeite om hun neus boven de waterlijn te houden.
Er kunnen natuurlijk uitzonderingen zijn. Sommige Fransen, meestal slanke en jongere, kunnen een tijdje zwemmen, maar over het algemeen zijn ze vreselijke zwemmers, dus laat ze niet zonder toezicht in de buurt van water, zelfs niet met een reddingsvest.

Het zijn vreselijke zwemmers
Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00