De juiste verzorging van je hond

De juiste verzorging van je hond

De juiste verzorging van je hond

De juiste verzorging van je hond.

Honden hebben eenmaal verzorging nodig. De juiste aanpak is op dit gebied ook zeer relevant. Hoe vaak je het doet, hangt met name af van de maat, de vachttype en levensstijl van je hondje.

Borstelen

Hoewel het niet op alle hondenrassen van toepassing is, kunnen we in het algemeen stellen dat het borstelen van je hondje een wekelijks verzorgingsritueel hoort te zijn. Zo kan de vacht van je hondje immers continu schoon blijven. Maar ook dagelijks borstelen is geen gek idee, dat kan ook een positief effect op de vacht hebben.

Bij borstelen moet je erop letten dat je grondig, tot de huidoppervlakte toe, de vacht van je hondje doorkamt. Het is ook handig als je de huid masseert, daarmee prikkel je namelijk de bloedcirculatie en komen de schilfers los. Welke borstel de meest geschikt is, hangt van het ras en de vacht van je hondje af. Vraag hiervoor om advies.

Wij willen echter ook met plezier wat basistips geven voor de juiste verzorging.

Voor langharige honden zijn borstels met metalen pinnen de beste keuze. Let erop dat de pinnen mooi afgerond zijn zodat ze zeker niet de huid van je hondje kunnen bezeren.

Bij kortharige honden of voor honden met middellang haar kan je het beste borstels met zwijnenhaar gebruiken. De zogeheten massageborstel is bedoeld voor ontklitten en verwijderen van dode haren, terwijl een rubberen borstel de vacht glanzend maakt.

Daarnaast is het handig om – afhankelijk van de behoeftes van je hondje – een schaar, scheermes, kam, föhn en andere accessoires in het huis te hebben. Maar dit zijn meer de benodigdheden voor de professionele hondenverzorging.

De juiste verzorging van je hond.

In bad doen

Een regelmatige badsessie hoort ook bij de juiste verzorging. Hoe vaak het nodig is, hangt met name af van de vacht van de hond en zijn woonsituatie.

Het is echter wel belangrijk dat je de juiste shampoo toepast anders wordt de vacht droog en hard.
Gebruik voor de badsessie een mix van schoon water en hondenshampoo.
Doe je viervoeter in een prettig warm maar niet te heet water en begin hem van zijn achterkant naar voren toe schoon te maken. Wanneer je hondenshampoo gebruikt, zorg ervoor dat je deze grondig uit de vacht van je hondje spoelt.
Als je klaar bent, droog je je hondje grondig af met een zacht doekje of met een handdoek of gebruik zo nodig een föhn.
Voor een ideaal effect sluit de sessie af met borstelen.

De reiniging van de oren

Het is handig om de oren van je hondje maandelijks te controleren en zo nodig oorreinigers toe te passen. Je moet het buitenste deel van de binnenkant van de oren reinigen. Gebruik hiervoor speciale oorreinigingsvloeistoffen. Deze zijn ook via onze webshop verkrijgbaar.

De reiniging van de ogen

Zorg ervoor dat stoffen die irritatie kunnen opwekken, nooit in de ogen van je hondje terecht komen! De reiniging van de ogen bestaat eigenlijk slechts uit het afnemen van afscheidingen en viezigheden met een nat wattenschijfje.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00