Zo kunt u de oren van uw hond effectief verzorgen

Zo kunt u de oren van uw hond effectief verzorgen

Zo kunt u de oren van uw hond effectief verzorgen

Zo kunt u de oren van uw hond effectief verzorgen. Een van de belangrijkste organen bij honden om te kunnen oriënteren zijn hun oren. Tegelijkertijd is dit gebied zeer kwetsbaar en blootgesteld aan verschillende infecties en schade. Omdat vuil zich gemakkelijk in de plooien nestelt, dat kan voor problemen zorgen met zeer pijnlijke gevolgen voor uw hond. Maar met een beetje zorg kan dit worden voorkomen.

Als u de oren van uw trouw viervoeter regelmatig schoon houdt, dan kunt u de kans op problemen minimaal houden. Het maakt ook heel veel uit waarmee u deze gevoelige plekken reinigt. Want door verkeerd gekozen smeermiddel kunt u zelf ook problemen veroorzaken. We willen u helpen om de juiste keuzes te kunnen maken.

Waarom is het belangrijk om de oren goed te reinigen?

In de oren van de hond, net zoals bij hun baasjes wordt oorsmeer geproduceerd.
Dit te verwijderen is natuurlijk belangrijk, zelfsprekend ook bij onze trouw viervoeters.
Als de oorsmeer in het oor blijft dan in het gunstigste geval raakt het oor alleen maar verstopt, in het ergste geval gaat het oor ontsteken.
Want in zulke stoffen kunnen bacteriën zich gemakkelijk nestelen, en kunnen zich heel snel vermenigvuldigen.

BEK054 02nl

Net als bacteriën kan vuil zich perfect nestelen in plakkerige oorsmeer. En dat leidt gelijk naar een ernstige ziekte, wat voor het hondje zeer pijnlijk kan zijn. Naast permanente gevaren zijn ook seizoensgebonden gevaren die net zo min moeten worden onder geschat.

De honden houden ook van in de zomer lekker zwemmen, in de fontein springen waar aan de rand de duiven zitten. De gehoorgang is daarentegen erg smal. Het daarin achtergebleven water is een ideale voedingsbodem voor de verspreiding van diverse infecties, omdat ze voorkeuren hebben voor deze warme, licht vochtige gebieden.

Zo verzorgt u de oren professioneel

Een van de belangrijkste regel is dat u nooit met wattenstaafjes die bedoelt zijn voor mensen de oren van uw hond gaat reinigen. Hiermee kunt u de huid gemakkelijk mee verwonden, wat niet alleen maar pijnlijk is, maar uiteindelijk kunt u met uw hond zelf op spoedeisende hulp belanden. U kunt het beter voorkomen. Gebruik in plaats daarvan een kleiner wattenschuifje of gaasje om te reinigen.

Maak de wattenschuif vochtig met Oor- en huidplooireinigingsvloeistof, vervolgens reinigt grondig de oorschelp met buitenwaarts cirkelbeweging. Daarna volgen de huidplooien, waarin graag diverse pathogenen doen nestelen. Zoals bij het oor met voorzichtig, losse buitenwaartse cirkelbewegingen reinigen net zo lang dat alle vuilresten verdwenen zijn.

VIND EEN KOOPJE ONDER ONZE AANBIEDINGEN! KLIK HIER!

BEK054 03nl

Een schoon en gezond oorschelp heeft een lichtroze kleur en het is vrij van vuilresten. Hiernaast is het ook aan te raden om voorzichtig, zachtjes de onderkant van het oor in te drukken om te kunnen zien dat de hond eventueel pijn heeft. Bij geen pijn is alles in orde. Als u ziet dat de hond pijn heeft maar u kunt geen oorzaak vinden, dan kunt u beter uw dierenarts raadplegen voordat het probleem erger wordt.

Het is aan te raden om minimaal een keer per maand de oren van uw hond te reinigen. Daarnaast is het goed om van tijd tot tijd de gehoorgangen te controleren, indien nodig is kunt u de oor-reinigingsvloeistof vaker toepassen. Dit geld vooral als uw hond veel in de tuin speelt of als uw vaak met hem een wandeling maakt, want zo heeft hij meer kan op vervuiling.

Bij regelmatig verzorging hoeft u zich geen zorgen te maken om onverwachte, onaangename verrassingen. Bovendien is de oor- en huidplooireinigingsvloeistof gemaakt van huidvriendelijke natuurlijke ingrediënten zo veroorzaakt geen irritatie en kalmeert de huid. U kunt de vloeistof ook gebruiken in geval van irritatie, omdat het kamille bloemenwater erin helpt de symptomen te verlichten.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00