Heeft jouw hond ook zo hekel aan baden?

Heeft jouw hond ook zo hekel aan baden?

Heeft jouw hond ook zo hekel aan baden?

Zo kan je het hem aanleren:

Zeer waarschijnlijk zijn veel hondeneigenaren bekend met de situatie als u uw hond netjes in de badkuip wil zetten, dan begint het gevecht. U vecht voor de verzorging van uw hond en uw hond vecht voor zijn leven – althans volgens hem. Na ruim twintig zware minuten kunt u eindelijk uw schone hond uit bad halen, conclusie: u bent ook gebaad ook als was u het niet van plan.

En bovendien het hele ceremonie is nog niet afgelopen, want de hond moet ook nog afgedroogd worden, waarvan hij net zo min van houdt als van baden. Zo hebt u en uw hond de meest vervelendste herinneringen aan baden, wat onlangs alles mag niet worden versloft. Gelukkig is er een oplossing, en wij gaan u daarbij helpen.

Waar is de hond eigenlijk bang voor?Heeft jouw hond ook zo hekel aan baden?

Velen vragen zich dit terecht af, wat maakt mijn hond eigenlijk zo onrustig. De eigenaar staat bijzonder versteld ervan als de hond wel van zwemmen houdt, maar zodra tijd is om in bad te gaan breekt de hel los en het lijkt erop dat hij eens watervrees heeft.

Dus de oorzaak ligt niet aan het water maar aan het bad.

In de meeste gevallen wordt de hond nerveus van het gladde oppervlak. Niet voor niets raden de specialisten aan om antislipmat te gebruiken.

Natuurlijk zijn er ook honden die daadwerkelijk bang zijn van water. Er zijn ook honden die simpelweg niet van water houden. In hun geval moet andere oplossing gezocht worden.

BEK111 01

De sleutel van gewenning is gelijkmatigheid

Aangezien uw trouwviervoeter echt niet van baden houdt, dan voor hem is net zo’n worsteling als voor u. daarom juist is het belandrijk om middelen te gaan gebruiken wat een prettig gevoel geeft aan uw hond en de ervaring aangenamer maakt.

Zijn mensen die zweren op beloningssnoepjes systeem. Elke keer als uw hond rustig blijft en netjes luistert dan krijgt hij een snoepje. Zo kan hij snel leren, ook als hij niet van baden houdt om toch voor zijn baasje het wel te gaan doen.

De andere optie is dat u niet meteen begint met baden maar dat u eerst laat zien dat badderen ook heel leuk kan zijn. Doe een aantal ballen in het bad, vervolgens zet u uw hond ook in het bad. Hij zou misschien niet veel zin in spelen hebben, maar met veel geduld en tijd kan het goed komen.

Hier moet je opletten tijden het baden

Wanneer u het badwater klaar zet moet uw eerst de temperatuur en de hoogte van het water controleren voordat uw de hond erin zet. Het zou kunnen dat u van een heet bad houdt maar voor uw hond kan een onaangename ervaring zijn. En de ideale hoogte van het water is: tot de knieën van uw hond.

Bij het insoppen moet u er rekening mee houden dat alleen zijn vacht wordt ingesmeerd. Zijn hoofd moet voorzichtig met een beetje water gewassen worden, het liefst zo dat er geen water in zijn oor komt. Ander zou hij nog een lelijke ontsteking kunnen krijgen, wat voor jullie beide geen prettige ervaring zou worden.

Hoewel wij niet bij het baden bij kunnen zijn, maar met één van onze hondenzepen of met één van onze hondenshampoos tovert u een schone glanzende mooie vacht voor uw hond. In onze webshop vindt u huidvriendelijke natuurlijke verzorgingsproducten met effectief reiniging in diverse geurenvarianten.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00