5 tips voor een hondvriendelijk huis

5 tips voor een hondvriendelijk huis

5 tips voor een hondvriendelijk huis

Voel je vaak dat jouw hond de baas over je is? Als je geen grenzen stelt, heb je het gevoel dat je ‘s avonds alleen nog maar als gast in je eigen huis komt. Maar jij beschouwt jezelf als de beste baas ter wereld, je geeft je hond alles wat hij verdient. Maak je geen zorgen, dit gevoel is herkenbaar voor veel hondeneigenaren, ongeacht of ze hun honden in een appartement of een huis met tuin houden.

De beste vriend van de mens is een echt sociaal wezen. Het is dus niet verrassend dat hij constant aandacht wil en het niet goed verdraagt als hij alleen wordt gelaten. In het echte leven moeten baasjes en hun huisdieren vaak aan elkaar wennen. Gelukkig zijn huisdieren perfecte imitatoren van menselijke gewoonten, dus met aandacht en verantwoordelijkheid kunnen we de regels van samenleven gemakkelijk harmonieus maken.

Om een veilige basis voor het samenleven met je hond te creëren, moet je rekening houden met de specifieke behoeften van het ras en je leefruimte dienovereenkomstig inrichten. Je hoeft niet meteen naar een interieurontwerper te rennen, maar het is goed om enkele tips in overweging te nemen.

1,Wat te doen met de vloer?

Veel hondeneigenaren versieren hun huis graag met de mooiste tapijten. Echter, het is goed om te weten dat dit voor het comfort van de hond een van de slechtste keuzes is. Vanwege hun lichaamsbouw voelen honden zich veel comfortabeler in een kamer met een harde vloer. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het vuil en de haren die ze met hun poten op het tapijt achterlaten een broedplaats voor bacteriën worden, wat het leven van allergiegevoelige eigenaren erg ongemakkelijk kan maken.

Daarom is het beter om het vloerkleed te verwijderen of te vervangen door kleinere moderne lopers, die je gewoon af en toe in de wasmachine kunt gooien, waardoor je al een stap dichter bij een comfortabel huis bent. Als je niet gehecht bent aan tapijt, is het raadzaam om te kiezen voor een zo hard mogelijk vloertype, zoals tegels of parket. Enerzijds beschadigen honden het oppervlak minder snel met hun nagels, anderzijds is het eenvoudiger en efficiënter schoon te maken.

Het is belangrijk om de nagels van de honden regelmatig te knippen, niet alleen om onze woning te beschermen, maar ook om kleine verwondingen door het speelse gedrag van de honden te voorkomen.

In tegenstelling tot katten hebben onze huisdieren lange wandelingen nodig en doen ze hun behoefte buiten, daarom is een ruwe deurmat erg handig. Voordat ze het huis binnenkomen, kunnen ze hiermee al het vuil dat ze buiten hebben verzameld grondig afvegen. Het is ook een goed idee om altijd een hondvriendelijk reinigingsmiddel bij de hand te hebben in de hal, waarmee we regelmatig de poten van onze favoriet kunnen afvegen.

Een natuurlijk aspect van het hondenleven, maar de rui kan veel frustratie veroorzaken voor de eigenaren. Honden wisselen hun vacht meestal in het voorjaar en de herfst, wat kan leiden tot verhoogd haarverlies, waardoor we overal in huis hondenhaar tegenkomen. Dit noodzakelijke, maar zeer onaangename fenomeen kan goed worden beheerd door de hond regelmatig te baden.

2, De veiligheid van je huis

Houd je van lichte meubels? Ik begrijp je volkomen. Ze geven je huis een moderne, elegante en strakke uitstraling. Maar helaas zijn ze niet ideaal voor hondenbezitters. Als je dol bent op je kleine viervoeter en je huis en leven zouden leeg zijn zonder hem, dan zul je, ongeacht de trends, kiezen voor donkere meubels.

Als je je interieurvaardigheden nog verder wilt verbeteren, overweeg dan om leren meubels aan te schaffen. Deze verzamelen minder haar, houden geen geuren vast en zijn gemakkelijk schoon te maken. Overigens kunnen traditioneel gestoffeerde stukken ook gemakkelijk worden beschermd; het is voldoende om ze te bedekken met een paar leuke dekens of plaids die bij je huis passen en die je in de wasmachine kunt doen als dat nodig is.

Je hebt vast al gemerkt dat je hond je overal volgt, of je nu op je nieuwe bank zit of in je comfortabele, zachte bed ligt. Nu is het tijd om hem een koninklijke suite te geven, oftewel een plekje dat alleen voor hem is. Er zijn veel verschillende matrassen, bedden en kennels verkrijgbaar in dierenwebshops. Het is de moeite waard om ermee te experimenteren, want als hij gewend raakt aan zijn eigen plekje, is de kans kleiner dat hij andere gebieden gaat veroveren.

Naast het creëren van comfort, moet je er bewust voor zorgen dat je huis hondveilig is. Waar hebben we het over? Kabels die uit allerlei elektronische apparaten steken, moeten worden verborgen, omdat honden graag op alles kauwen wat ze tegenkomen.

5 tips voor een hondvriendelijk huis 2

3, Pas op voor gevaarlijke stoffen!

We bewaren chemische reinigingsmiddelen meestal in een lager gelegen kast onder de badkamerwastafel of de keukengootsteen. Aangezien honden slim genoeg zijn om gemakkelijk toegang te krijgen tot dingen die voor hen verboden zijn, is het raadzaam om deze kasten uit te rusten met kindersloten.

Het is ook een goed idee om afvalbakken met een deksel te gebruiken in de kamers. Hiermee voorkom je niet alleen onnodige rommel, maar bescherm je ook je hond tegen weggegooide items die schadelijk kunnen zijn voor zijn gezondheid. Het is belangrijk om de planten die je huis sieren op een hogere of afgezette plek te houden. Er zijn veel soorten potplanten die in huishoudens voorkomen en die giftig kunnen zijn voor je huisdier. Voorbeelden hiervan zijn maretak, tulp, kerstster en oleander.

4, Een schoon huis

Orde en netheid in je huis zorgen in principe voor een goed gevoel, dus het is belangrijk dat je als hondeneigenaar ook streeft naar netheid. Bij jongere honden komt het vaker voor dat ze hun baasje af en toe trakteren op een “liefdespakketje”. Om dit op te ruimen is het handig om altijd een ontsmettingsmiddel zonder schadelijke stoffen bij de hand te hebben waarmee je het ongelukje direct kunt aanpakken.

Een krachtige stofzuiger is zeer nuttig en kan je in een oogwenk verlossen van vervelende haarballen en ander vuil. Om je kleding te beschermen, kun je op verschillende plekken in je huis een haarborstel of roller plaatsen, ze werken wonderen.

5, Regels voor harmonieus samenleven

Als baasje wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je favoriete huisdier. Het is leuk om samen te spelen, samen films te kijken of gewoon samen te luieren en te rusten. Maar zoals we hierboven al hebben vermeld, hebben honden soms ook behoefte aan wat privacy. Op de lange termijn is het daarom raadzaam om een eigen plekje voor het dier in te richten. Een comfortabele, zachte ligplaats is hiervoor ideaal, waar je ook zijn favoriete speeltjes kunt plaatsen.

Een belangrijk onderdeel van een gelukkig hondenleven is de juiste voeding. Over dit onderwerp kun je miljoenen regels in een documenteditor typen. Informeer jezelf van tevoren over wat over het algemeen niet goed is voor de gezondheid van een hond en welke allergenen je uit hun dieet moet uitsluiten. Op basis hiervan moet je altijd de verpakking lezen, want een slechte voeding kan de relatie tussen de hond en de eigenaar bemoeilijken.

Spelen, spelen, spelen! Ik denk niet dat enige eigenaar hieraan herinnerd hoeft te worden. Samen tijd doorbrengen is essentieel voor het geluk van een hond. Ga naar buiten, maak een lange wandeling en probeer de nieuwste hondenspelletjes uit. Het plezier van samen tijd doorbrengen en bewegen maakt niet alleen het leven van honden compleet, maar helpt je ook om als baasje evenwichtig, gelukkig en actief te blijven.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00