Effectieve verzorging zonder SLS en palmolie

Effectieve verzorging zonder SLS en palmolie

Effectieve verzorging zonder SLS en palmolie

Wereldwijd worden verzorgingsproducten zonder SLS en palmolie steeds populairder. Het vermijden van deze ingrediënten is niet alleen belangrijk voor de verzorging van mensen, maar ook voor de verzorging van honden, aangezien ze de gezondheid aanzienlijk kunnen schaden. Hoewel veel mensen hiervan op de hoogte zijn, weten minder mensen wat deze stoffen daadwerkelijk kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om dit te weten, zodat je weet wat je moet vermijden. Daarom vertellen we je nu welke ingrediënten dit zijn en welke effecten ze hebben op het lichaam van zoogdieren, waardoor je ze zou moeten vermijden.

Wat betekent de afkorting SLS?

Deze vraag kan terecht bij je opkomen als je de term al eens bent tegengekomen. SLS staat voor natriumlaurylsulfaat. Het is te vinden in veel reinigings- en verzorgingsproducten omdat het dankzij zijn sterke reinigende eigenschappen effectief verschillende verontreinigingen verwijdert. Hoewel de concentratie in deze producten lager is, vermindert dit niet de bijbehorende risico’s.

Bovendien wordt SLS vaak gebruikt als desinfectiemiddel omdat het effectief verschillende bacteriën en virussen doodt. Hoewel de toxiciteit over het algemeen vrij laag is, kunnen bij regelmatig gebruik schadelijke effecten optreden. Het wordt nog gecompliceerder omdat veel vervangende stoffen ook schadelijk zijn, dus het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen wat je koopt.

Het meest bekende negatieve effect van SLS is irritatie. Dit is vooral het geval bij hoge concentraties, waarbij de onaangename symptomen snel optreden. Bij hoge temperaturen wordt dit effect nog versterkt.

Dit kan bestaande huidaandoeningen verergeren. Bovendien kan SLS niet alleen de huid irriteren, maar ook de ogen. Tijdens het wassen van je hond moet je er altijd voor zorgen dat de shampoo niet in zijn ogen komt. Zonder dit ingrediënt is het risico echter kleiner.

En wat met palmolie?

Palmolie wordt geperst uit de vruchthuls van de oliepalm. Dit materiaal is een vrij goedkope component. Daarom wordt het vaak gebruikt in de keuken, maar ook in cosmetica. Dit vormt echter een ernstig gevaar voor het ecosysteem. Het vermijden van palmolie is daarom niet zozeer om gezondheidsredenen, maar om milieuredenen belangrijk. Om voldoende olie te produceren, worden hele bossen vernietigd, die thuis zijn voor veel dieren. Het verlies van hun habitat kan voor veel soorten zelfs het risico van uitsterven betekenen. Om voldoende palmen te hebben die olie produceren, zijn nieuwe plantages nodig. Om voldoende ruimte te hebben voor deze plantages, worden hele regenwouden verbrand. Dit is niet alleen gevaarlijk vanwege het verlies van habitats, maar ook vanwege de grote hoeveelheid smog die vrijkomt tijdens het verbranden.

Je hebt waarschijnlijk al ervaren hoe onaangenaam het is om terug te keren naar de vervuilde lucht van de stad na een vakantie op het platteland. De mensen en dieren die tijdens de ontbossing daar wonen, ervaren dit exponentieel, wat ook een ernstig gezondheidsrisico voor hen betekent. Door geen producten te kopen die palmolie bevatten, kun je bijdragen aan het verminderen van deze verschrikkingen. Bij het maken van onze cosmetica streven we ernaar om in plaats van palmolie andere natuurlijke stoffen te gebruiken die het kunnen vervangen zonder hele bossen te vernietigen.

Bij de verzorging van honden is het gebruik van de juiste ingrediënten daarom van cruciaal belang voor zowel het behoud van de gezondheid als de bescherming van het milieu. We maken onze Sheila-producten in deze geest, dus met onze producten hoef je je geen zorgen te maken over huidirritatie en draag je ook niet bij aan het in gevaar brengen van de aarde.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00