Wie beschouwt de hond als zijn baasje?

Wie beschouwt de hond als zijn baasje?

Wie beschouwt de hond als zijn baasje?

Vecht je ook voor de aandacht en liefde van je hond?

Rent hij misschien niet meteen naar jou toe en neem je dat kwalijk, omdat je alles voor hem doet: je voedt hem, geeft hem water, zorgt voor hem, maar toch lijkt hij zijn liefde en bewondering aan iemand anders te geven? Je bent niet de enige, dit is anderen ook overkomen. Het kan zijn dat je niet zijn favoriet bent in het gezin, want honden kunnen inderdaad verschillende niveaus van gehechtheid hebben aan verschillende mensen.

De redenen kunnen variëren, maar je hoeft niet te wanhopen, want je kunt je relatie met je hond verbeteren als je dat wilt. De Hondentrainer Budapest kan je helpen met eventuele problemen die je met je hond hebt. In dit artikel heb ik enkele dingen op een rijtje gezet die je in gedachten moet houden als je de nummer één in het hart van je huisdier wilt worden.

Het belang van socialisatie Als je een hond hebt, heb je zeker al gehoord van het concept en het belang van socialisatie. Deze periode is cruciaal in het leven van puppy’s, omdat je tijdens deze fase, vanaf de geboorte tot een half jaar oud, het meeste kunt doen om ervoor te zorgen dat je huisdier een kalme, evenwichtige en gehechte hond wordt. Het is belangrijk om hem tijdens deze periode kennis te laten maken met zoveel mogelijk dingen, geluiden en situaties, en niet alleen om hem bekend te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij positieve ervaringen heeft met deze dingen.

Zorg ervoor dat hij altijd op je kan rekenen, laat hem weten dat hij veilig is bij jou, en je legt al de basis voor zijn gehechtheid aan jou.

Aandacht en zorg Net als bij mensen is liefde en fysiek contact cruciaal voor het opbouwen van een band bij honden. Voor zowel honden als mensen is actieve liefde nodig om goede relaties te kunnen opbouwen, die je kunt tonen door zorg, aaien en spelen. Laat hem zich veilig voelen in jouw handen. Je hele persoonlijkheid moet een positieve ervaring voor hem zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat je hem niet mag disciplineren als dat nodig is, maar er zijn regels voor wanneer en hoeveel discipline nodig en voldoende is.

Wie is de leider van de roedel? Artikelen over “wie is de baas” noemen ook de eis van leiderschap. Het concept van roedelleiderschap is een interessant ethologisch vraagstuk geworden. Volgens de wereldberoemde etholoog Csányi Vilmos, terwijl wolven een roedelleiderschap en hiërarchie hebben, is dit bij honden niet het geval. Honden leven in een gezin, niet in een roedel, dus ze gedragen zich in feite als een kind in het gezin. Zijn theorie stelt dat je op dezelfde manier een volwassen hond uit een puppy moet vormen als een volwassene uit een kind: met consistente liefde en maximale aandacht, niet met constante discipline. Iemand die constant disciplineert, zal geen band met de hond opbouwen, hooguit een relatie gebaseerd op angst.

Dus, waar is deze theorie op gebaseerd?

Volgens professor Csányi zijn huisdieren door voortdurende genetische aanpassing in de menselijke gemeenschap terechtgekomen. Om door mensen geaccepteerd te worden, moesten ze niet alleen hun gedrag veranderen – bijvoorbeeld het opgeven van agressie – maar ook leren menselijke signalen te interpreteren. Daarom is het gemakkelijk om een band met hen op te bouwen, omdat ze constant kijken en observeren, omdat ze instinctief hun baasje willen plezieren. Aangezien het ook een bewezen feit is dat honden een ontwikkeld sociaal gevoel hebben, leren ze snel de relaties tussen gezinsleden en de relatie tussen hen en elk gezinslid.

Dus, probeer geen roedelleider te zijn, maar wees voor hem de consistente ouder die hem met rationele liefde leert hoe hij zich in het gezin moet gedragen, waar zijn plaats is, en dat hij veilig is in het gezin.

Wie is de roedelleider?

De zwakste schakel “Omdat mama hem altijd verwent” – klinkt dit bekend, wanneer een kind het weekend bij oma doorbrengt en plotseling op zondag in tranen uitbarst omdat hij daar weg moet, omdat het bij oma altijd goed is, hij kan eten wat hij wil, wanneer hij wil, en hij kan doen wat hij wil?

Dit is niet anders met honden. Degene die veel positieve ervaringen met hen heeft, zal natuurlijk meer van hun gezelschap genieten dan degene die hen constant disciplineert. Daarom is het niet goed in het gezin als bijvoorbeeld moeder altijd aardig is en altijd de hond voedt, en jij daarom altijd geïrriteerd bent.

Degene die slechte ervaringen heeft, en zelfs degene wiens uitstraling niet aangeeft dat hij een hondenliefhebber en een goed persoon is, zal door de hond worden vermeden, en vanaf dat moment wordt het moeilijker om een band op te bouwen.

Naar mijn mening is het niet goed om te overdrijven, zoals ik hierboven al zei, consistentie is erg belangrijk. Het is belangrijk dat hij weet wat hij van je kan verwachten en ook waar de grenzen liggen die hij moet respecteren.

De rol van persoonlijkheid Net zoals bij mensen, kan het in onze relatie met honden gebeuren dat onze favoriete hond iemand anders verkiest puur vanwege zijn persoonlijkheid. Er zijn mensen die sympathieker zijn, en er zijn mensen met wie we gewoon opschieten, maar die niets bijzonders in ons oproepen.

Dit is het enige waar je helaas niets aan kunt veranderen, behalve het feit accepteren dat iemand anders’ persoonlijkheid beter past bij je hond.

Welk ras? De laatste factor om rekening mee te houden is het ras van de hond. Hiermee moet je al rekening houden wanneer je kiest met welk ras je je dagelijkse leven wilt delen. Er zijn zogenaamde “eenbaas honden”, die veel sterker gehecht zijn aan één persoon dan aan anderen, dus als je zijn alles wilt zijn, kies dan uit deze rassen, maar let niet alleen hierop bij het kiezen. Deze rassen, zoals de Akita, worden weliswaar “eenbaas honden” genoemd, maar zijn zeer koppige honden, dus houd rekening met alle andere raskenmerken bij het kiezen.

Kun je nog iets doen om zijn favoriet te worden? Als je er echt naar verlangt om de favoriet van je hond te zijn, zijn hier enkele trucs om je relatie met hem te verbeteren:

  • Speel samen, train, sport, waarin jullie beiden actieve deelnemers zijn. Leer hem nieuwe vaardigheden, speel spellen waarin jullie beiden aanwezig zijn, sporten waarin jullie samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken.
  • Houd een wellnessdag. Nee, nu is het niet jouw beurt om verwend te worden, maar die van je huisdier. Borstel zijn vacht, masseer hem, kriebel zijn hoofd, de basis van zijn oren. Geloof me, deze activiteiten zullen je hond echt dichter bij je brengen.
  • Besteed niet alleen tijd aan hem als je hem voedt en uitlaat, maar geef hem actieve aandacht op elk moment van de dag, geef hem momenten waarop alleen jullie tweeën bestaan in het hele universum. Samenvattend is het het beste als je constant aanwezig bent in zijn leven, hem omringt met liefde, consistente liefde, grenzen stelt die hij duidelijk kent. Veel spel, fysiek contact, leren en onderwijzen, positieve ervaringen. En vergeet niet, het maakt niet uit dat hij iemand anders met uitbundige vreugde begroet, zolang hij maar weet dat jij zijn vaste punt bent. Want kinderen hebben ook favoriete volwassenen, speelkameraadjes, maar er zal maar één ouder zijn, jij.
Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00