Hondenpedicure, oftewel het belang van verzorgde nagels

Hondenpedicure, oftewel het belang van verzorgde nagels

Hondenpedicure, oftewel het belang van verzorgde nagels

Klik-klak, klik-klak, klinkt dit geluid je bekend in de oren? Hiermee weet je dat je hond net de woonkamer is binnengekomen, omdat het tikken van de nagels verraadt wie er langsloopt. En dan komt het beeld van de slijpmachine en de parketlak in je op, wetende dat als dit zo doorgaat, je die snel nodig zult hebben.

Wist je dat niet alleen je parketvloer schade kan oplopen als je de nagels van je hond niet goed verzorgt? In tegenstelling tot hun wilde verwanten, kunnen honden hun nagels niet slijpen, dus het is de taak van de eigenaar om ze te onderhouden. En waarom is het belangrijk om hier voor te zorgen? Omdat te lange nagels veel risico’s met zich meebrengen voor je viervoeter.

Wat gebeurt er als we de hond niet pedicuren?

Deze vraag is zeker bij je opgekomen, en nu is het tijd voor de antwoorden. Te lange nagels kunnen gemakkelijk vast komen te zitten in verschillende objecten, zoals de franjes van een tapijt of de hoeken van meubels.

In het beste geval resulteert dit alleen in beschadigde meubels, maar er is ook een kans dat de nagel breekt tijdens zo’n ongeluk. Dit is erg pijnlijk voor de hond, vooral als de nagel te kort afbreekt. Heb je dit zelf ooit ervaren toen je nagel brak? Vervelend, toch?

Bij gespleten nagels kunnen er ook complicaties optreden. Als het beschadigde deel niet goed wordt gedesinfecteerd en verzorgd, kan het gemakkelijk ontstoken raken. In dat geval is het beter om naar een dierenarts te gaan, die de beschadigde poten zal verzorgen en natuurlijk de nalatige eigenaar zal berispen.

Dit klinkt allemaal nogal afschrikwekkend, toch? Stel je hond hier dan niet aan bloot. Als je niet zeker bent van je zaak, laat het knippen van de nagels dan over aan een hondenkapper, maar wacht niet tot ze te lang zijn!

Professionele nagelverzorging vanaf de basis

Je kunt de groei niet stoppen, dus je zult de lengte moeten verminderen. Hiervoor heb je een nagelknipper of vijl nodig, speciaal ontwikkeld voor dierennagels. Als je hond nog niet gewend is aan het knippen, is het goed om hem eerst kennis te laten maken met de instrumenten en te oefenen dat hij zijn poten geeft.

Het is belangrijk om ook op je eigen gemoedstoestand te letten, omdat de stemming van de eigenaar gemakkelijk kan overslaan op huisdieren. Als je onrustig bent, zal hij de procedure ook minder goed verdragen. Wees zelfverzekerd en kalm! Als je hond nog steeds onrustig is, blijf dan kalm en beloon goed gedrag. Na verloop van tijd zal hij wennen aan het nagelknippen en zal dit niet meer nodig zijn.

In de nagels van honden zitten gevoelige bloedvaten, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens de “pedicure”. Bij lichtgekleurde poten zijn deze goed zichtbaar, ze schijnen lichtroze door de hoornlaag. Als ze niet zichtbaar zijn, voelt het alsof je in het duister tast.

Hoe ga je hiermee om? Een optie is om slechts een klein stukje van de nagels te knippen. Een andere optie is om een vijl te gebruiken. Dit maakt het proces weliswaar langzamer, maar je kunt beter controleren hoeveel je van de nagels afhaalt.

Het verzorgen van de poten is dus van groot belang. Naast het knippen van de nagels, is het ook belangrijk om de voetzooltjes te beschermen. Als je klaar bent met het eerste, is het goed om wat Zachte Pootjes Voetverzorging te gebruiken voor het beste resultaat. Zo zorg je voor volledige bescherming van de poten van je huisdier.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00