Op vakantie gaan: is het beter voor de hond om thuis te blijven?

Op vakantie gaan: is het beter voor de hond om thuis te blijven?

Op vakantie gaan: is het beter voor de hond om thuis te blijven?

De zomer is eindelijk hier, en de meesten van ons bereiden zich volop voor op vakantie. Maar wat doen we met de hond? Vaak zijn er binnen het gezin verschillende meningen over. Een vakantie met de hond? Of kan hij beter thuisblijven bij familie of vrienden? Misschien naar een pension? Wat is beter voor ons? Wat is beter voor de hond? De beslissing kan van veel factoren afhangen, laten we ze bekijken.

FAMILIELID

Natuurlijk is jouw hond ook een deel van het gezin, dus je wilt de vreugdevolle momenten met hem delen. Zoals een vakantie waar je samen van het strand kunt genieten en nieuwe plekken kunt ontdekken. Laten we kijken wanneer het beter is voor de hond om hem mee te nemen!

Als de afstand niet groot is

Als je kiest voor een binnenlandse bestemming of de omliggende landen, kun je je hond gemakkelijker meenemen. Zoek in dat geval naar een hondvriendelijke accommodatie en overleg met de verhuurder. Vraag van tevoren welke delen van het hotel, appartement of tuin de hond mag gebruiken. Het is ook goed om te informeren naar grootte en ras. Sommige accommodaties adverteren als hondvriendelijk, maar staan geen honden toe die zwaarder zijn dan 10 kg of bepaalde rassen. Zorg ervoor dat je niet ter plaatse een andere accommodatie moet zoeken!

Denk ook aan wat er met de hond gebeurt als je activiteiten hebt waar honden niet welkom zijn. In veel hotels mogen honden bijvoorbeeld niet in het eetgedeelte komen. Als je niet zeker weet of hij rustig in de kamer kan blijven zonder te blaffen of dingen te vernielen, heb je toezicht nodig.

Als je een museumbezoek plant of ‘s avonds wilt dansen, geldt hetzelfde. Probeer je activiteiten zo te plannen dat je hond ook kan deelnemen.

Als de hond thuisblijft:

Dit is waar de meeste eigenaren het meest bang voor zijn. Onze geliefde huisdieren zijn gehecht aan ons, en dat is wederzijds. Maar bij een lange vlieg- of autoreis is het waarschijnlijk beter voor hem om thuis te blijven.

Ervaring leert dat als de hond op een goede plek is, mogelijk een plek die hij kent en misschien met een hondenvriend, hij zich geweldig zal voelen.

Het is het beste als de hond in zijn eigen omgeving blijft met een familielid dat hij goed kent. Dit minimaliseert verandering en stress voor hem. En jij kunt ook rustiger zijn. Maar hij zal zeker heel blij zijn als je weer thuis bent!

Als je hem bij een kennis achterlaat:

Vertrouwen is hier erg belangrijk. Helaas zijn er elk jaar verhalen over kennissen die de hond verliezen. Laat je hond alleen achter bij iemand die je volledig vertrouwt, die je hond kent en weet hoe hij ermee om moet gaan. Het is een pluspunt als zijn eigen hond al bevriend is met jouw hond. Als hij in een huis met een tuin woont, zorg er dan voor dat jouw hond niet over het hek kan springen. Als hij in een appartement woont, test dan of de dagelijkse wandelingen geen probleem zijn en of hij de hond kan beheersen. Neem altijd zijn eigen bed mee naar de nieuwe verblijfplaats, zodat hij op zijn vertrouwde plek kan slapen.

Geef ook zijn vaccinatieboekje aan de oppas en zet er een label op, voor de zekerheid.

Pension:

Het voordeel van een hondenpension is dat je hond veilig is, onder toezicht van professionals en in het gezelschap van andere honden. In het beste geval zal hij zich dus niet vervelen. De goede pensions, waar de honden echt kwaliteitszorg, professionele aandacht en indien nodig onmiddellijke medische zorg krijgen, zijn snel volgeboekt. Het is raadzaam om in het voorjaar al te beginnen met zoeken en persoonlijk een paar plaatsen te bezoeken. Je kunt zien waar de honden slapen, waar ze overdag worden uitgelaten, of ze genoeg ruimte hebben, misschien een plonsbad. Je kunt vragen welk voedsel ze krijgen en of je je eigen voedsel moet meenemen. Als je hond regelmatig medicijnen moet nemen, zorgen ze er dan voor dat hij die krijgt.

Sommige pensions fungeren ook als hondendagverblijven. Dus je kunt het uitproberen door je hond een dag achter te laten om te zien of hij het leuk vindt.

We wensen jullie een fijne vakantie! En als je besluit je hond mee te nemen, vergeet dan niet om ook shampoo of zeep voor hem in te pakken! Er kunnen “ongelukjes” gebeuren tijdens de vakantie, en als hij snel gewassen moet worden, heb je wat je nodig hebt bij de hand! Je kunt hier kiezen: ONZE VERZORGINGSPRODUCTEN.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00