Zo bereid je je voor op de komst van een puppy

Zo bereid je je voor op de komst van een puppy

Zo bereid je je voor op de komst van een puppy

In onze vorige artikelen gaven we enkele tips over hoe je je kunt voorbereiden op ‘asielbezoeken‘ en ‘adoptie‘. Maar de situatie is specifieker als de nieuwe aanwinst een puppy is. Ze hebben nog geen ervaring met het leven en de wereld, dus jij moet hen dat laten zien.

In het slechtste geval zullen sommige “goedbedoelende” vrienden en familieleden je waarschuwen dat de kleine alles zal bevuilen en kapot zal bijten. Natuurlijk is de eerste week niet eenvoudig, maar het is niet onvermijdelijk dat de puppy het hele huis overhoop haalt. Met wat consistentie en zorgvuldige aandacht kunnen de meeste ongelukjes worden voorkomen.

Die vuile financiën

Dit is waar de meeste mensen niet over praten als het gaat om de komst van een puppy, maar het is erg belangrijk. Het is verstandig om je voor te bereiden op hogere uitgaven in het begin. De reden is simpel. De kleine moet zijn eerste vaccinatieprogramma krijgen, ontwormd worden en voorzien worden van een chip.

Om verrassingen te voorkomen, kies je van tevoren de dierenarts die voor de kleine zal zorgen. Op de website van de praktijk of zelfs telefonisch kun je de prijzen opvragen, zodat je kunt budgetteren.

Naast de medische kosten moet je ook winkelen voordat je de kleine meeneemt. Het belangrijkste is dat hij een slaapplaats heeft, zijn bakjes en natuurlijk heb je ook speelgoed nodig, zodat hij dat kan kauwen in plaats van het gordijn.

Hoe zit het met zindelijkheid?

Je kunt niet verwachten dat een puppy van een paar weken oud vanzelf weet waar hij zijn behoefte moet doen. De meeste honden geven er de voorkeur aan om dit buiten te doen, maar hun vermogen om urine en ontlasting op te houden is nog niet zo ontwikkeld als dat van volwassen honden.

Hondenluiers kunnen hierbij helpen. Totdat de puppy al zijn vaccinaties heeft, is het sowieso niet raadzaam om met hem te wandelen, omdat hij nog niet de nodige bescherming heeft.

Je kunt hem het gemakkelijkst aan de luier laten wennen door er een beetje urine mee op te nemen. Als hij de geur ruikt, zal hij er waarschijnlijk snel naartoe gaan. Natuurlijk, als hij op de juiste plek plast, vergeet dan niet om hem te prijzen!

Wat kan ik doen om meubelschade te voorkomen?

Puppy’s, net als baby’s, ontdekken de wereld nog maar net. Ze proberen dingen vanuit alle hoeken te onderzoeken: ze kijken, ruiken en proeven. Als hij iets kauwt wat hij niet mag, verbied het dan met een vastberaden “NEE!” en geef hem iets anders om mee te spelen.

Het kost tijd voordat hij begrijpt wat je wilt, dus wees geduldig met hem. In veel gevallen is het doel niet om schade aan te richten, maar wil hij gewoon spelen en heeft hij nog niet geleerd wat hij wel en niet mag. Na verloop van tijd zal hij begrijpen dat hij alleen zijn eigen spullen mag kauwen en zal hij ze opzoeken als hij wil spelen.

Het is waar dat een puppy veel werk en veel geduld vereist. De ervaring leert echter dat we deze periode later missen: toen hij nog klein en pluizig was. Laat je dus niet afschrikken door de taken, want de energie die je in de hond steekt, betaalt zich altijd terug.

De noodzakelijke shampoos en verzorgingsproducten voor de hond kun je vinden in onze WEBWINKEL. Onze natuurlijke en hypoallergene producten verzorgen de huid en vacht van huisdieren op een zachte manier, zodat het nieuwe gezinslid gezond en gelukkig kan zijn.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00