Vind de perfecte borstel voor de verzorging van de vacht van je hond!

Vind de perfecte borstel voor de verzorging van de vacht van je hond!

Vind de perfecte borstel voor de verzorging van de vacht van je hond!

Ben je net een hondenbezitter geworden, of heb je net besloten dat het tijd is om je hond te borstelen? Dan heb je vast gemerkt dat er talloze hondenborstels in de winkels liggen. Sommige zijn dicht en draadachtig, terwijl andere meer lijken op de teasing borstels die mensen gebruiken.

Natuurlijk vraag je je af welke je nodig hebt. Maar als je erover nadenkt, is het logisch dat er zoveel verschillende producten op de markt zijn, gezien de variatie in hondenvachten. Het is duidelijk dat een borstel die geschikt is voor een zijdezachte spaniël niet geschikt is voor een ruwharige vizsla. Maar hoe bepaal je welke borstel het beste is voor jouw hond?

Welke vachttypes zijn er?

Er is een breed scala aan hondenvachten. We onderscheiden kort, ruw, lang en dubbel vacht, en er zijn ook honden die helemaal geen vacht hebben. Elk type vereist een andere verzorging, vandaar de variatie in prijzen bij hondenkappers.

Ruwharige honden zijn gemakkelijk te herkennen aan hun sterke, “warrige” haren. Hongaarse vizsla’s en mopshonden hebben bijvoorbeeld kort en glad haar. Spaniëls zijn prachtige voorbeelden van lange vachten, terwijl het dubbele type vooral voorkomt bij herdershonden en noordelijke rassen, die goede isolatie nodig hebben.

Welke BORSTEL heb ik nodig?

Voor kortharige honden is het beter om een handschoen met borstelharen te kiezen in plaats van een kam. Hun haar valt sterk uit en met deze tool kun je het gemakkelijk verwijderen.

Voor honden met een sterke maar relatief korte vacht is het een ander verhaal. Kies voor hen een dichte metalen borstel waarmee je de uitgevallen haren ook uit de diepere lagen van de vacht kunt halen.

Lang haar heeft de neiging om te klitten en kan zelfs gaan vilten als je het verwaarloost. In dit geval kies je een dubbelzijdige borstel met metalen tanden aan de ene kant en dichte borstelharen aan de andere kant. Hiermee kun je de klitten gemakkelijk ontwarren.

De draadachtige borstel is ook een goede keuze voor ruwharige vachten, omdat deze kan omgaan met de sterkere haren.

Jonge honden aan het borstelen wennen

Het wennen van puppy’s aan nieuwe dingen is niet altijd eenvoudig. Veel honden houden niet van borstelen omdat ze niet begrijpen waarom ze lang op een stoel of tafel moeten zitten terwijl hun baasje iets prikkends over hun vacht trekt. Als je wilt dat borstelen later geen probleem is, begin dan al op jonge leeftijd met wennen!

Op deze leeftijd hoef je nog geen speciale borstel te kopen, omdat de vacht van de kleintjes niet zo ontwikkeld en sterk is als die van volwassenen. Voor de kennismakingsfase is een borstel met knoppen voldoende, die de huid niet beschadigt en voor de hond aanvoelt alsof hij gemasseerd wordt. Herhaal het proces regelmatig en je jonge hond zal er snel aan wennen.

Regelmatige vachtverzorging kan problemen met klitten en haaruitval voorkomen. Daarom is het belangrijk om je huisdier minstens wekelijks, maar indien nodig zelfs meerdere keren per week te borstelen. Zo blijft je hond in balans, gezond en ziet hij er goed uit.

Naast borstelen, vergeet niet om je hond regelmatig te wassen en te verzorgen. Op zoek naar de perfecte shampoo voor je hond? Bezoek onze WEBSHOP, waar we een assortiment natuurlijke en dierproefvrije shampoos aanbieden.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00