Waar moet je op voorbereid zijn voordat je een hond adopteert?

Waar moet je op voorbereid zijn voordat je een hond adopteert

Waar moet je op voorbereid zijn voordat je een hond adopteert?

Net als bij het kopen, moet je je ook voorbereiden op het adopteren van een hond. Het is niet alleen belangrijk om je huis klaar te maken voor de komst van je nieuwe gezinslid, maar het is ook waardevol om tijdens je bezoek aan het asiel alvast te denken aan de toekomstige gewenning en samenleven met je nieuwe viervoeter.

Veel mensen maken de fout om alleen met een riem naar het asiel te komen op de dag van de adoptie. Eenmaal thuis realiseren ze zich dat de hond ergens moet slapen, dat er geen voerbak is en dat ze voer moeten kopen. Natuurlijk kun je dit op het laatste moment nog snel kopen, maar dat raden we liever niet aan.

WAAR MOET JE OP LETTEN IN HET ASIEL?

Als je al eerder het asiel hebt bezocht of online onderzoek hebt gedaan en al een hond op het oog hebt, is het relatief eenvoudig. Tijdens de kennismaking kun je inschatten wat de hond al heeft geleerd en wat je hem nog moet leren.

Het is handig om de verzorgers te vragen wanneer de laatste wormbehandeling, bad en medische controles waren en of de hond zindelijk is. Dit laatste is vooral belangrijk als de hond geen puppy meer is, omdat het kan zijn dat hij nog niet heeft geleerd zijn behoefte buiten te doen.

WINKELLIJST

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het niet verstandig om te wachten met winkelen tot de dag van adoptie. Je bent beter af als je van tevoren inkopen doet, zodat je minder onaangename verrassingen tegenkomt. Je kunt altijd iets vergeten, maar het is beter om de essentiële dingen van tevoren te kopen. Maar wat zijn deze essentiële dingen?

Bijvoorbeeld een slaapplaats voor de hond, die je op een plek plaatst waar je gemakkelijk kunt schoonmaken. Zorg ook voor voer- en waterbakken voor de hond en vul de waterbak voordat je hem ophaalt. Koop ook enkele speeltjes, bij voorkeur van verschillende soorten, zodat hij kan kiezen welke hij het leukst vindt. En kom met een riem als je hem ophaalt!

Eerste dagen in het nieuwe huis

Het is handig om de adoptie van de hond zo te plannen dat je de eerste dagen thuis kunt zijn. Het zal een grote verandering voor hem zijn als je hem uit zijn vertrouwde omgeving haalt en naar een volledig vreemde plek brengt. Hij kent de regels nog niet en het enige bekende in zijn nieuwe leven ben jij, omdat hij jou al heeft ontmoet. In de eerste paar dagen kun je observeren hoe hij zich gedraagt in het dagelijks leven en heb je de kans om hem te leren wat wel en niet mag. Veel honden zijn bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in kabels, wat gevaarlijk kan zijn voor zowel de hond als het huis. In deze beginperiode kun je hem eraan wennen ze met rust te laten, zodat het later geen probleem is als hij even alleen thuis is. Als je de bovenstaande voorbereidingen treft, maakt dat niet alleen de thuiskomst makkelijker, maar leg je ook de basis voor een harmonieus samenleven. Vergeet niet dat deze honden voor iemand anders overbodig waren geworden. Jouw taak is om hem te laten zien hoe fijn het is om deel uit te maken van een gezin.

Voor de belangrijkste verzorgings- en hygiëneproducten kun je terecht in ONZE WEBSHOP. Onze milde producten zijn geschikt voor alle vachttypes, bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn niet op dieren getest.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00