Waarom het de moeite waard is om een hond uit een asiel te adopteren

Waarom het de moeite waard is om een hond uit een asiel te adopteren

Waarom het de moeite waard is om een hond uit een asiel te adopteren

Wanneer een gezin besluit dat het tijd is om uit te breiden met een viervoetig lid, komt vaak de vraag op: kopen of adopteren? We kunnen deze vraag niet voor je beantwoorden, maar we kunnen je wel enkele redenen geven waarom het de moeite waard is om te overwegen een hond uit een asiel te adopteren.

Natuurlijk, voordat je je in het avontuur van adoptie stort, zijn er enkele basiszaken die je moet weten. Het adopteren van een geredde hond verschilt aanzienlijk van het reserveren van een puppy bij een fokker en deze vervolgens mee naar huis nemen wanneer het tijd is om te scheiden.

Laten we eens kijken hoe het adoptieproces werkt als je besluit een dakloze hond mee naar huis te nemen!

Zijn deze honden agressief?

Velen vrezen dat honden die om de een of andere reden op straat zijn beland, meer problemen veroorzaken dan hun gekochte tegenhangers. Natuurlijk zijn er honden die meer expertise en mogelijk speciale zorg nodig hebben, maar dit is niet altijd het geval. Niet elke geredde hond is jarenlang mishandeld voordat hij in een asiel terechtkwam.

Er zijn bijvoorbeeld nesten die simpelweg op straat worden gezet omdat ze niet gepland waren en niemand voor ze wilde zorgen. Deze honden zijn relatief gelukkig omdat puppy’s meestal snel een nieuw thuis vinden en ze nog geen jarenlange gewoontes hebben zoals oudere honden.

Wat gebeurt er met potentiële adoptanten in het asiel?

In de meeste asielen wordt de adoptie voorafgegaan door een kennismakingsfase. Hoe ziet zo’n kennismakingsfase eruit? Eerst bezoek je het asiel, idealiter heb je al een hond op het oog die je graag zou willen adopteren. Als je nog geen hond hebt gekozen, is dat ook prima, want dan kun je ze in levenden lijve ontmoeten.

Dit is de eerste keer dat je persoonlijk kennis kunt maken met je toekomstige gezinslid. Het kan zijn dat hij nog steeds verlegen is, of juist te enthousiast, omdat hij tot nu toe geen liefhebbend gezin heeft gehad. Na deze ontmoeting is het raadzaam om nog een paar van deze kennismakingsbijeenkomsten te organiseren om zeker te zijn van je keuze. Veel asielen verplichten deze meerfasige aanpak.

Waarom het de moeite waard is om een hond uit een asiel te adopteren

Wat kun je verwachten van de geadopteerde hond?

Veel liefde en talloze vrolijke momenten samen. Helaas kan niemand weten waarom deze geweldige dieren door hun vorige eigenaren zijn achtergelaten. In jouw gezin kan hij echter zijn plek vinden waar hij jarenlang als een gelukkige en evenwichtige huisdier kan leven. Het is mogelijk dat een geredde hond extra training nodig heeft. Of jouw gekozen hond dit nodig heeft, kun je navragen bij de verzorgers, omdat zij dagelijks met hem omgaan. Hondenschool is sowieso een goed idee, omdat het de communicatie tussen jullie zal vergemakkelijken. Of adoptie geld kost en hoeveel, hangt af van het asiel. We raden je aan om, zelfs als het asiel geen donatie vraagt, toch een bijdrage te leveren voor hun werk. Als je geen geld wilt geven, kun je ook voer voor de honden kopen, dat is altijd welkom.

Ons team steunt vol enthousiasme de redding van straathonden. Daarom raden we je aan, als je kunt, om je nieuwe favoriet uit hun midden te kiezen.

Als je de belangrijkste verzorgingsproducten voor je hond wilt kopen, bezoek dan onze WEBSHOP. Onze shampoos, zepen en verzorgingsproducten zijn gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten.

Deel het bericht:
Honden verzorgingspakket I

Honden verzorgingspakket 1.

Geef volledige verzorging aan je trouwe viervoeter met een complete honden verzorgingspakket gemaakt op volledig natuurlijke basis, vrij van schadelijke stoffen en huidvriendelijk.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00